Güzellik

Kötü ter kokmanın nedenleri nelerdir? Nasıl kurtuluruz? Bir hastalık mıdır?

Kötü ter kokma

Kötü ter kokmanın nedenleri nelerdir? Nasıl kurtuluruz? Bir hastalık mıdır?

 

Ter bezlerinden çıkan kokusuz ve renksiz bir sıvının adı terdir. Ter, Isı olarak vücudu dengeler. Ter, bazı bölgelerde bakteri biriktiğinde kötü şekilde kokmaya başlar. İnsanlar kişisel bakımlarına dikkat etmediklerinde ter kokusundan kurtulamazlar. Bu kötü koku, insanda ne kadar dikkat edilse de yine devam ediyorsa, çevreye rahatsızlık verecek derecede ise doktor kontrolüne ihtiyaç olabilir. Yani bu bir hastalık olabilir. Bu yazımızda ter kokusunu önlemenin yollarından bahsedeceğiz;

 

Kötü ter koktuğumuzda yapılması gerekenler;

 

Koyu yeşil yapraklı sebzeler: Bunlar klorofil olarak zengin olduğundan vücudun tere karşı direncini arttıracaktır. Lahana, pazı, ıspanak ve maydanoz gibi sebzelerdir.

 

Sabun ve kremler: Antiseptik sabunlar ve lokal antibiyotik içerikli sabunların kullanımı, vücutta bakterilerin çoğalmasını sınırlamada yardımcıdır.

 

Pamuklu giysiler: Pamuklu kıyafetler, naylon kıyafetlere göre teri vücuttan olabildiğince uzak tutar. Naylon kıyafetler ise bakterilerin vücut içinde daha rahat barınmalarına sebep olur.

 

Duş almak (yıkanmak): Sağlık açısında sudan uzak durmamak gerekir. Suyun bir diğer özelliği de vücutta oluşan ter kokusunu uzaklaştırmak, arındırmaktır. Terin vücutta kokuya dönüşmemesi için günlük duş almak ya da banyo yapmak en etkili yollardan biridir.

 

Kıyafetleriniz yeni ve yıkanmış olmalı: Ter kokmamak için kıyafet değişikliğine özen göstermeliyiz. Kıyafetlerinizi sürekli yıkamalı ve ter kokusunun kıyafet üzerinde kalma zamanını sık sık giydiğiniz kıyafetlerinizi yıkayarak daraltabilirsiniz.

 

Sonuç olarak; ter, vücudun kendisinin salgıladığı bir sıvıdır. Ancak bu durum çevreyi ter kokusu ile kötü etkilediği görüldüğünde, ter kokan insan içinde hem psikolojik hem de çevresel bir çöküntüye neden olacağı kesindir. Yukarıda bahsedilen ter kokmamak için yapılacaklar işe yaramaz bir durum sergilerse doktora başvurulması en doğrusudur.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu