Gebelik

Hamilelik Aşamasında Anne ve Bebekte Olan Değişimler

Hamilelik Aşamasında Anne ve Bebekte Olan Değişimler Nelerdir? Hamile olduğunuzu anladıktan sonra, bebeğin doğumuna kadar anne ve bebekte birçok değişimler meydana gelmektedir.

Hamilelik Aşamasında Anne ve Bebekte Olan Değişimler Nelerdir? Hamilelikte yaşanan değişimler bebeğin bir haftalık oluşundan itibaren başlar. Bu yazımızda hamilelikte anne ve bebekte olan değişimler hakkında bilgi vereceğiz.

1.Haftada Anne ve Bebekte Olan Değişimler

Hamileliğin ilk haftasında teknik açıdan henüz hamile olmadığınız bir dönem olmaktadır. Bu hafta yumurtanın bırakılması ve yumurtanın kendisini dölleyeceği sperm hücresini beklediği zamandır. Bu döllenme işlemi 14 gün içerisinde gerçekleşir. Yumurta hücresi henüz döllenmesede gebeliğin 40 haftası, son adet döneminizin ilk günü hesaba katılır. Çünkü adet döneminden sonra döllenmeyen yumurta hücrelerinin yumurtalıklardan tam ne zaman bırakıldığını hesaplamak kolay değildir. Yumurtalar döllenme yapıldıktan 38 hafta içerisinde doğum işlemi olur. Fakat doktorlar zaman hesaplamalarını son adet döneminizin ilk gününden itibaren hesaplarlar. Yani yumurtalarınız henüz sperm tarafından döllenmemiştir.

Yumurtalarınız döllenmemiş ve hamile olmanız da kendinize dikkat ederek vücudunuzu hamilelik için hazırlamanız gerekir. Adet döneminden yumurtalıklardan bırakılacak olan yumurta hücreleri 1 veya 2 hafta içinde fallop adı verilen tüplerinde kendisini dölleyecek olan sperm hücresini beklemede kalacaktır. Döllenme yapıldığı zaman döllenen yumurta rahim içi duvarına yerleşmek için fallop tüplerinden bırakılır.

2,Haftada Anne ve Bebekte Olan Değişimler

Hamileliğin ikinci haftasında Fetüsün gelişimi nasıl olacak ve vücudunuzda hangi değişimler meydana gelecektir?

Geçen hafta içerisinde östrojen ile progesteron hormonlarının salgılanmasında meydana gelen artış ile rahimde bazı değişiklikler meydana geldi. Kan damarları zengin durumdan döllenen yumurtanın tutunup yaşayacağı bir hale geldi. Bu durumda yumurtalıklarda bulunan yumurta hücreleri folikül isimi verilen sıvı dolu keselerin içerisinde olgunlaşmayı beklemektedir. Bu durum genel olarak 28 günlük olan 14. Gün içerisine denk gelir.

Annede olan değişim, son regliniz 12 veya 16 gün önce başladı ve yumurtlama dönemine girmiş oluyorsunuz. Döllenme oluşması için birçok faktörlerin olması gerekir. Hamile kalabilmek için zamanlamayı iyi ayarlamak gerekir. Ovulasyon öncesinden 72 saat ile sonrasında 24 saat arayla cinsel ilişkiye girmek gerekir. Bu durum gösteriyor ki sperm hücresinin yaşam süresi 72 saat ve yumurta hücresinin 24 saat olmaktadır. Bunun için çok sık olarak cinsel ilişkiye devam etmelisiniz.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu